De genootschappers in 2014
Urban coutryclub Le Cendrier 2014
In 2014 bestond de Urban Coutryclub Le Cendrier 10 jaar. ter gelegenheid hiervan is in de geldropse stamkroeg van de club een maaltijd bereid door een bekende Nderlandse kok. Zelfs in de keuken van Het Waper van Zesgehuchten kan een vijfgangen diner mert ster allures bereid worden.


April 2014: 10 jaar Le Cendrier in het Wapen van Zesgehuchten

18 april, goede vrijdag, was het zo ver de viering van het 10 jarig bestaan van Le Cendrier. De CEO had een fantastische avond geregeld waarbij een topklasse kok een vijf gangen diner ging koken in de keuken van Henk en Tosca op Zesgehuchten.

Het was heel lang geleden dat deze keuken een topklasse kok gezien had. Maar het diner was heerlijk en de avond beren gezellig. Iedere genootschapper had wat geregeld.

Zo waren er slabbetjes om niet op de blouse te morsen, herdenkingsmunten (die veel op horeca muntjes leken), een speciale zilveren speld voor op het colbert, herinneringsbadges voor op de Le Cendrier blouse, een speciaal aandenken voor de drie leden die er van het begin af aan bij zijn, nieuwe tafelvlaggen en een nieuwe banner.Juni 2014: Effe rust in het Spitje in Mierlo

Effen rust dachten ze in het Spitje tussen al het voetbalgeweld van de WK in Brazilië. Maar met het arriveren van Le Cendrier was het met de rust gedaan. De roep om een mud bitterballen hield de kastlijn tot de late uurtjes in beweging.

Daarnaast werd er die avond een speciale sigaar gepresenteerd die door Bob de Goede (de Dominicaanse connectie) was binnengesmokkeld. Het ging om de Opus X Fuente type BBMF Natuel. Een bijzondere sigaar uit de nieuwe collectie die pas na drie maanden in de Humidor geproefd kan gaan worden.
September 2013: Borrelen bij Henk en ToscaNovember 2014: 365 dagen per week………...

Het was een bizar gezelschap die avond in november in Mierlo. Iedereen had zo zijn eigen verhaal. Maar aan het einde van de avond bereikten de heren genootschappers het toppunt.
De totale lengte van het verhaal was meer dan twee uur maar toch is het mogelijk om het hier in een paar regels weer te geven. Dat dit kan heeft vooral te maken met de gesteldheid van de toehoorders maar vooral van de sprekers.

Hier het relaas: Ik heb ne ploeg die werkt in de tuin. Ze werku wel 365 dage per week 60 uur per dag……….” Wat voor een ploeg? Ge wit wel zon ploeg die nie kan werruku van zonne werkplaats. Oh, van de sociale werkvoorziening, die doen het toch altijd hartstikke goed? Jahu die werku wel 365 dage per week 60 uur per dag……….365 dage per week 60 uur per dag……….365 dage per week 60 uur per dag……….365 dage per week 60 uur per dag……….365 dage per week 60 uur per dag……….” en dat dan 2 uur lang.December 2014: Boogschieten in Geldrop
In december was het zover Boogschieten. Navraag leerde dat niet alle handboogschiet-verenigingen even gastvrij waren ook al hebben ze allemaal op hun website staan dat ze de handboogsport willen bevorderen. Bij st. Jozef doelen in Geldrop kon de Urban Countryclub terecht. De voorzitter nam de genootschappers hoogstpersoonlijk op sleeptouw door de handboogsport. En nadat alle leden uitgeschoten waren, was het de beurt aan de genootschappers van de Urban Countryclub. Het was een geslaagde avond.
(c) 2018 Urban Countryclub Le Cendrier