De genootschappers in 2007
Urban coutryclub Le Cendrier 2007
Hoogtepunt van 2007 was een bezoek aan het live concert van Eddy Wally op 1 oktober in het Spitje in Mierlo. Eddy (the voice of Europe) was de meest gezongen artiest tijdens de genootschapsavonden. Daarnaast begint het Asbakfonds ook steeds meer vorm en inhoud te krijgen.

Eddy Wally in het Spitje te Mierlo

De Urban Countryclub Le Cendrier kent een aantal helden en legendes. Eén van de grote helden van Le Cendrier is Eddy Wally (The Voice of Europe). Toen Eddy naar Mierlo kwam was Le Cendrier dan ook van de partij.

De grootste Fan van Eddy is genootschapper Ton en verder kennen alle leden van Le Cendrier de liedjes van Eddy uit hun hoofd en voor zover dat niet het geval is kunnen zij ze van papier meezingen.
Het Asbak fonds

U kent het wel. Als je gezamenlijk de rekening betaald en je deelt het totaal bedrag door het aantal aanwezigen dan kont het nooit netjes uit op een tiental. Zo ook tijdens de avonden van Urban Countryclub Le Cendrier.

Omdat de leden op een dergelijke avonden altijd een bijdrage betalen die een veelvoud van tien is blijft er elke keer geld over. Deze kleine beetjes worden door de CEO in beheer genomen en belegd en zo is het Asbakfonds gevormd en aangevuld.

Door de leden is het doel van het Asbakfonds aangewezen. Het Asbakfonds heeft tot doel voldoende financiën te verzamelen dat het gehele genootschap een reis kan maken naar Havanna in Cuba.

Omdat de exacte stand van het Asbakfonds nimmer bekend gemaakt wordt om ongewenste speculaties tegen te gaan, is de Havanna-schaal in het leven geroepen om aan te geven in hoeverre het doel van het Asbakfonds is bereikt. Gezien het feit dat het Asbakfonds in waarde varieert zal ook de schaal meeveren.
(c) 2018 Urban Countryclub Le Cendrier